Info

Contact

Heeft u belangstelling voor een optreden van Pot, Baumgarten & van Astenrode, of voor de schilderijen? Neem dan contact op: info@peterpot.nl | Facebookpagina

Peter Pot, muzikant

Peter Pot (1964) speelt vanaf zijn vroege jeugd drums. In de jaren '80 maakt hij met de Friese punkrockband Christ in Concrete landelijk furore. Met de nummers van het album Future Men en het in 1987 opgenomen live album The Raven speelt de band in het landelijke clubcircuit (o.a. op Noorderslag) en komt op de landelijke radio ('Vara's popkrantgroep van de week') en tv (VPRO’s ‘Jonge Helden’).

In 1991 begint Pot met het spelen op de diatonische accordeon, ofwel de trekharmonica. Met Arie van Lienen (ook trekharmonica) en jazzbassist Philip Baumgarten vormt hij Pot, van Lienen & Baumgarten. Zij maken twee albums, Nectar (1999) en Speeldoosje (2006) met eigen composities waarmee ze een grensverleggende mix van folk en jazz laten horen.

In 2002 neemt Pot met de band Slick twee nummers op voor de prachtige verzamel CD Farfarra.

Vanaf 2009 speelt Pot samen met Philip Baumgarten en een reeks muzikale vrienden (op piano, cello, vibrafoon, fluit, marimba, slagwerk) als Pot, Baumgarten & Friends in het hele land en maken zij twee albums, Innamorato (2010) en Lyon 400 (2012). Als trio Pot, Baumgarten & van Astenrode worden de albums Home (2018) en Izabel (2022) opgenomen. Ze maken luistermuziek met cross-overs tussen folk, jazz en klassiek. Pot en Baumgarten schrijven de meeste composities.

Het slagwerk is bij Peter Pot nooit ver weg. Met zijn oude bandmaatje, gitarist Jan Kuipers Alma maakt hij nog geregeld muziek. In 2010 namen zij met de band Zelf het album Het Zwarte Meisje op. Op dit moment maken ze samen opnames voor een nieuw solo album van Kuipers Alma.


Peter Pot, schilder

In 1989 studeert Pot af aan de kunstacademie Minerva in Groningen en sindsdien tekent en schildert hij.

Doeken vol kleur, landschappen, herinneringen, meer of minder geabstraheerd, die een eigen nieuwe droomwereld laten zien. Het plezier in het schilderen en het proces zijn vaak volop zichtbaar.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image